De Taj Mahal

Indiase Romeo en Julia overleven 'zelfmoordpact'

Rajveer Singh en Shabnam Ali zijn verliefd. Tot over hun oren. Maar er is een probleem: Rajveer is hindoe, Shabnam moslim. Hun ouders accepteren de relatie niet. Ze proberen alles om samen te kunnen zijn, maar de families staan het niet toe. Uiteindelijk zien Rajveer en Shabnam nog maar één laatste mogelijkheid: samen zijn in de eeuwigheid van de dood.

Shabnam woont in de Indiase stad Agra, waar ook de wereldberoemde Taj Mahal staat. Samen bezochten ze deze bijzondere plek. De Taj Mahal werd in de 17e eeuw door de toenmalige leider van India gebouwd als laatste rustplaats voor zijn geliefde, die stierf in het kraambed. Veel Indiërs beschouwen het gebouw dan ook als een monument voor de liefde.

Rajveer Singh en Shabnam Ali

Rajveer en Shabnam besloten daarom dat deze plaats hun laatste rustplaats zou worden. In een naburig bos, met uitzicht op de Taj Mahal, sneden de geliefden elkaars keel door.

Hand in hand operatiezaal in

Bewakers vonden het stel in een grote plas bloed. Ze werden zo snel mogelijk naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. Shabnam hield de hand van Rajveer vast toen ze de operatiezaal werden ingereden.

In het ziekenhuis lukte het Rajveer om te praten. "Zowel Shabnam als ik probeerden onze ouders te overtuigen om ons toestemming te geven om te mogen trouwen", zei hij. "Maar ons verschil in religie was een te grote horde. Het lukte niet om onze ouders elkaar te laten ontmoeten, zelfs niet met de hulp van spirituele leiders en andere familieleden."

Poging tot moord?

Later kwam de familie van het meisje aan bij het ziekenhuis. Daar vertelden ze aan de doktoren dat ze een huwelijk wel degelijk zouden toestaan, maar alleen als Rajveer een baan zou vinden.

Volgens Rajveer zelf is dit onzin. "We deden dit nadat alle andere pogingen om samen te kunnen zijn mislukt waren."

De toestand van Rajveer en Shabnam is inmiddels stabiel, maar het verhaal is nog niet afgelopen. De politie onderzoekt de zaak en kijkt of het koppel schuldig is aan poging tot moord op elkaar.

Of de families nu wel hun liefde zullen erkennen is nog maar de vraag.

Deel artikel: