'Aantal boekingen naar Griekenland schiet weer omhoog'

Volgens touroperator Hellas Travel wil niemand meer in Griekenland vakantie vieren. De reisorganisatie schrapte vandaag alle directe vluchten naar het Griekse eiland Corfu. Toch lijkt het weer helemaal de goede kant op te gaan voor de reisorganisaties, zeggen ze tegenover NOS op 3.

De afgelopen tijd hadden de bureaus het zwaar wat betreft Griekenland. Er werden wekenlang zeventig procent minder boekingen gedaan dan een jaar eerder, zegt reiskoepel ANVR. Dankzij de deal met de Grieken lijkt het aantal tripjes naar het land sinds gisteren weer in de lift te zitten.

TUI Nederland, waar onder meer Arke, Kras en Holland International onderdeel van uitmaken, zegt dat er sinds gisteren weer een stijging in het aantal boekingen is. En zij zijn niet de enige. Ook Corendon gaat lekker wat betreft de Griekse reisjes: zij verkopen naar eigen zeggen op dit moment zelfs veertig procent meer dan vorig jaar rond deze tijd.

Sunweb ziet het voor de komende tijd ook weer zonnig in, zegt Hidde van der Louw van Sunweb. "Griekenland verkoopt verbazingwekkend goed. Dat verrast ons in positieve zin. Al zie je wel dipjes als er veel negatieve media-aandacht is."

Geen prijsdaling

Blijkbaar hebben we namelijk een korte aandachtsspanne. Volgens Van der Louw was er twee dagen na negatieve berichtgeving rondom het Griekse referendum niets meer te merken van onze desinteresse voor Griekenland. "Het bleef twee dagen rustig, maar daarna trok de verkoop weer aan. Het was zelfs een enorme groei ten opzichte van dezelfde dagen vorig jaar. Vraag me niet waarom."

De ANVR adviseert vakantiegangers nog even niet naar Athene te gaan. "Dat kan onhandig zijn in verband met mogelijke demonstraties. Op de eilanden is het prima toeven."

Spanje = spekkoper

Als het aantal boekingen naar Griekenland in de afgelopen weken tegenviel, waar gingen we dan met z'n allen naartoe? Spanje voornamelijk, zegt de ANVR.

"We zien dat Spanje waanzinnig goed verkoopt, veel beter dan afgelopen jaren", erkent Hidde van der Louw van Sunweb. "Spanje wordt gezien als goed alternatief voor Griekenland en in mindere mate voor Tunesië, omdat het daar onveilig is. Spanje is de lachende derde op dit moment."

Deel artikel: