'We willen het niet, het levert niks op.'

De Griekse regering heeft wetswijzigingen ingediend bij het parlement om een nieuwe lening van de internationale geldschieters te kunnen krijgen. In de overeenkomst die maandag in Brussel werd bereikt, staat dat het parlement uiterlijk morgen de voorwaarden moet goedkeuren die in het akkoord staan omschreven.

In lijn met het Brusselse akkoord stelt de regering nu onder andere voor om de btw te verhogen, het Bureau voor de Statistiek een onafhankelijke positie te geven, en het pensioenstelsel en het banksysteem te hervormen.

Het is de bedoeling dat het parlement morgen tegen middernacht stemt over het bezuinigingspakket.

Opiniepeiling

Een ruime meerderheid van de Griekse bevolking vindt dat het parlement akkoord moet gaan met de geëiste hervormingen en bezuinigingen, schrijft de Griekse krant To Vima. In een opiniepeiling zegt 70 procent van de ondervraagden dat het parlement ermee moet instemmen.

Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat de eurolanden onvoldoende begrip tonen voor de problemen in Griekenland. Iets meer dan 44 procent is van mening dat het harde bezuinigingsprogramma noodzakelijk is wegens fouten die de regering-Tsipras heeft gemaakt.

STER reclame