Barack Obama schudt de hand van Raúl Castro

Wekdienst: historische handdruk in Panama en minder treinen Schiphol

Goeiemorgen! Vanochtend kan je in het oosten nog in de zon zitten, daarna wordt het overal bewolkt en valt plaatselijk wat regen. In de namiddag en avond weer wat opklaringen. Er staat een stevige zuidwestenwind. Het wordt 12 tot 15 graden. Morgen wat droger, af en toe zon en ook een graad of 15.

Historisch momentje: de Amerikaanse president Obama en de Cubaanse president Raúl Castro hebben kort met elkaar gesproken in de marge van de OAS-top in Panama. De begroeting is te zien op een filmpje van het Venezolaanse televisiestation Telesur. Ook premier Rutte is op de top en staat links op de voorgrond van het filmpje.

Obama en Castro schudden de hand

De sheriff van San Bernardino County in de Amerikaanse staat Californië heeft tien hulpsheriffs geschorst. Ze waren betrokken bij de langdurige mishandeling van een verdachte. De mishandeling werd gisteren gefilmd door een helikopter van een nieuwsstation.

Volgens NBC Los Angeles taserden de agenten de man en schopten hem daarna in totaal 17 keer, stompten hem 37 en sloegen hem vier keer met een wapenstok.

LAPD arresteert verdachte

Verder vandaag...

Let op als je dit weekend met de trein moet: vanwege werkzaamheden is er minder treinverkeer van en naar Schiphol. Er rijden geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam-Sloterdijk, Duivendrecht/Diemen-Zuid en Amsterdam Bijlmer Arena.

Dat betekent dat de luchthaven vanuit Rotterdam/Den Haag wel per trein bereikbaar is, maar niet via Utrecht. De NS zet bussen in.

En PSV kan vanavond kampioen van Nederland worden. De ploeg uit Eindhoven won gisteravond met 3-1 van Zwolle. Als Ajax vanavond verliest van Heracles, gaat de schaal naar PSV.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum blijft er niet voor thuis: "Ik weet niet waar ik zaterdagavond ben", zei hij na de zege op PEC. "Ik ga genieten van de dag. Ik ga niet voor de televisie zitten, denk ik. Ik ben vrij."

Spelers PSV vieren overwinning op PEC

Deel artikel: