Helikopterbeelden van de arrestatie

Video: agenten VS schoppen minutenlang in op arrestant

Het lijkt wel of er geen dag voorbij gaat, zonder een rel over het optreden van agenten in de VS. In de Amerikaanse staat Californië was het gisteren weer raak. Toen ging een groep agenten los op een arrestant die even daarvoor was gevlucht. Toen ze de man te pakken kregen, taserden ze hem naar de grond en bleven ze minutenlang op hem intrappen. En alles is gefilmd vanuit de lucht.

Aan de onderstaande beelden ging een achtervolging vooraf. Toen de man van 30, die wordt verdacht van identiteitsdiefstal, thuis bezoek kreeg van agenten met een huiszoekingsbevel, ging hij ervandoor in zijn auto. Later liet hij die staan, stal een paard en probeerde de agenten zo voor te blijven. Maar dat lukte niet:

NBC Los Angeles schrijft dat de agenten de man taserden en hem daarna in totaal 17 keer schopten, 37 keer stompten en vier keer met een wapenstok sloegen. Vervolgens zou hij 45 minuten lang roerloos op de grond hebben gelegen en met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De sheriff van San Bernardino County, het gebied waar de achtervolging plaatsvond, wil tot op de bodem uitzoeken wat er gisteren is gebeurd, vertelt hij aan lokale media. "Ik weet niet zeker of er een worsteling met de verdachte aan voorafging", zegt hij. "Het lijkt er wel op als je het begin van de beelden bekijkt. Ik weet niet wat er daarna is gebeurd, maar we gaan het grondig onderzoeken."

Deel artikel: