Politie op de set bij Feuten

Licht, camera, actie... politie?

Een gijzeling in een wasserette? O nee, filmopnames. Dat's in het kort wat er gisteravond gebeurde in Tilburg.

Een man hoorde daar 's avonds veel geschreeuw bij Wassjop, een wasserette in Tilburg. Hij zag twee overvallers met een koevoet en vuurwapen de wasserette binnenrennen en waarschuwde direct de politie. De toegesnelde agenten dachten direct aan een gijzeling en ondernamen serieuze actie: de straat werd afgezet, bewoners moesten binnenblijven en een onderhandelaar werd opgeroepen.

Maar na zo'n tien minuten kwam iemand rustig naar buiten lopen om te vertellen dat er filmopnames bezig waren. Foutje: de filmploeg had alleen toestemming gevraagd aan de wasserette zelf, de politie of bewoners waren niet op de hoogte gesteld.

Het is niet de eerste keer dat de politie film en realiteit niet uit elkaar kon houden:

Jack Bauer maakt Britten wakker

Vorig jaar werden veel Engelse bewoners van het plaatsje Bricket Wood wakker geschud door continue geweerschoten op de vroege maandagochtend. 24 mensen belden het alarmnummer. De politie rukte uit maar vond alleen de filmcrew van televisieserie 24: Live Another Day. Ze filmden scènes met automatische vuurwapens en auto-ongelukken.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Ik schrok om 2 uur 's nachts wakker door iets wat klonk als het grootste vuurgevecht in de geschiedenis.

Sharon Simpson, 34-jarige bewoonster van Bricket Wood

Koffieshop-rovers krijgen politie op de koffie

In Californië stormden twee jongens met bivakmutsen en een wapen een koffietentje binnen. Een vrouw zag 't gebeuren en belde direct de politie. Die nam de melding uiterst serieus en viel de zaak binnen. Binnen troffen ze een groepje jongens aan. Eén van hen hield de café-eigenaar onder schot.

Nadat de agenten de jongens overmeesterd hadden bleken de 'overvallers' in werkelijkheid een groepje studenten van de filmschool. Met een nepwapen hadden ze de café-baas met toestemming onder 'schot' gehouden.

Coffeeshop in California

Bebloede bankovervaller blijkt acteur

Toen een vrouw een bebloede en bewapende man in een oude stationwagen richting een bank in Winnipeg (Canada) zag rijden, waarschuwde ze direct de politie. Die nam de auto onder schot en beval de man uit te stappen.

Maar ook hier werd al snel duidelijk dat het niet om een echte overval, maar om filmopnames voor de film Mother's Day. Het wapen was nep en de 'overvaller' was een acteur.

Het was een beetje ironisch, omdat we bezig waren met een film over bankovervallers en de bankovervallers zelf gesnapt werden.

Producer Curtis Leoparde van Mother's Day

Parijs neemt inmiddels geen risico's meer

Sinds de aanslag bij Charlie Hebdo heeft de stad het opnemen van actiefilms verboden. Het stadsbestuur is bang dat voorbijgangers vecht- en achtervolgingsscènes voor echt aanzien.

De acteurs in uniform kunnen een doelwit zijn voor terroristen.

Sylvie Bernaud, degene die over filmvergunning in Parijs gaat

Deel artikel: