Franse politie voor het Louvre

Parijs verbiedt opnames actiefilms

Actiefilms mogen de komende tijd niet meer in Parijs worden opgenomen, omdat de stad bang is dat voorbijgangers de achtervolgingsscènes voor echt aanzien. Ook voor scènes bij religieuze plekken en scholen geeft de politie op dit moment geen vergunningen af.

"De acteurs in uniform kunnen een doelwit zijn voor terroristen", zegt Sylvie Bernaud, die over de vergunningen gaat, tegen Associated Press. "Daarnaast kunnen de acteurs voor verwarring zorgen in deze gevoelige periode."

Het verbod op het filmen van scenes met politie, leger of veiligheidsdiensten is stilletjes ingevoerd na de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo. Op dit moment staat er in Parijs nog altijd extra politie bij mogelijke doelwitten, zoals synagoges, redacties en winkelcentra.

Parijs is een geliefde plek voor regisseurs: elk jaar worden er volgens de stad meer dan 1000 films opgenomen. Door de nieuwe regels hebben een aantal films hun draaischema moeten aanpassen. Het is nog onduidelijk hoe lang het verbod op de opname van actiescènes gaat duren.

Deel artikel: