Feyenoord-stadion De Kuip vanuit de lucht
Aangepast

Wel of geen toekomst voor De Kuip?

  • Menno de Galan

    redacteur

  • Menno de Galan

    redacteur

Ze bestaan nog: liefhebbers die zich in hun hobby vastbijten, waarbij kosten noch moeite worden gespaard. Erwin Eekelaar, voorzitter van de stichting Red De Kuip, heeft sinds mei 2012 gemiddeld twee dagen per week besteed aan het behoud van en een opknapbeurt voor het stadion van voetbalclub Feyenoord. Maar zullen zijn plannen slagen?

Over nieuwbouw of verbouwing van De Kuip, volgens vriend en vijand een van de mooiste stadions van Nederland, wordt nu al ruim tien jaar overlegd, gediscussieerd en geruzied.

Wel of geen toekomst voor De Kuip?

Plannen kwamen en belandden in de prullenbak, bouwers meldden zich aan de poort van het Maasgebouw en konden weer gaan. Giganten als VolkerWessels en BAM hebben hun tanden erop stuk gebeten. En nu is er nog maar een één serieuze gegadigde over: Red De Kuip, onder leiding van Erwin Eekelaar.

Oeverloos praten

Eekelaar, die ooit architect wilde worden, maar in de IT-sector belandde, is nu in gesprek met diverse partijen, waaronder de belangrijke directie van het stadion. En hij heeft de steun verworven van oud-burgemeester van Rotterdam Bram Peper.

Peper verbaast zich over het gebrek aan slagkracht van de diverse leden van de zogeheten Feyenoord-familie, die uitblinkt in oeverloos praten, maar ondanks het bekende eigen clublied maar weinig daadkracht vertoont. Aan dat laatste is volgens hem nu behoefte. Hij wijst in dat opzicht op de uitgewerkte plannen van Red De Kuip. De stichting zou al deze zomer een begin kunnen maken met de modernisering van het stadion.

Opnieuw beginnen

Kritiek op de plannen tot verbouwing van De Kuip is er ook. Oud-commercieel directeur Chris Woerts vindt het hoog tijd dat Feyenoord een nieuw stadion laat bouwen, overeenkomstig de status van de club.

In de verbouwing van De Kuip ziet hij niets. Afbraak is volgens Woerts niet gewenst; hij ziet een nieuwe bestemming van De Kuip voor zich als recreatiecentrum of als appartementencomplex.

Mocht Red De Kuip er niet in slagen zijn verbouwplannen aan de man te brengen, dan rest Feyenoord niets anders dan opnieuw beginnen. Naar verwachting zullen plannen in die richting dan over de zomer heen worden getild.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl