Aangepast

Ranbaxy in opspraak: een overzicht

2004: De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tikt Ranbaxy op de vingers omdat klinisch onderzoek, van een door Ranbaxy is ingehuurd bureau, vervalst blijkt.

September 2008: De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zet een stop op de import van 30 verschillende medicijnen uit de Indiase fabrieken van Ranbaxy.

Februari 2009: De FDA maakt bekent dat ze geen nieuwe aanvragen in behandeling neemt met betrekking tot producten uit de omstreden Ranbaxy-fabrieken in India.

Februari 2012: Nederland stuurt zendingen van Ranbaxy's maagzuurremmer Pantoprazol terug omdat er onzuiverheden in zitten.

November 2012: Ranbaxy Laboratories legt de productie van cholesterolverlager atorvastatine stil vanwege glasdeeltjes die zich in verschillende verpakkingen blijken te bevinden.

Mei 2013: Ranbaxy geeft bij de Amerikaanse justitie toe testresultaten te hebben vervalst. Het bedrijf bekent ook dat de productieomstandigheden in twee Indiase fabrieken niet aan de veiligheidsregels voldoen. Ranbaxy koopt de fraudezaak af met een boete van 500 miljoen dollar.

September 2013: De FDA stelt een importverbod in voor alle medicijnen van Ranbaxy uit India.

Januari 2014: Bij een inspectie van een grondstoffenfabriek Ranbaxy in Toansa, India, constateert de FDA onregelmatigheden in het productieproces. Ranbaxy krijgt een officiële waarschuwing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl