Aangepast

Wie is Heleen Weening?

Heleen Weening (Groningen, 1976) was maar kort voorzitter van GroenLinks, sinds 11 februari van dit jaar. Ze won toen de verkiezing voor die functie.

"Heleen is een intelligente, innemende en toegankelijke persoonlijkheid, die graag het hoofd koel houdt en het hart warm", staat te lezen op de website van GroenLinks.

Ze groeide op in Groningen, studeerde in Twente, promoveerde in Delft en werkte onder meer in Twente, Delft en Den Haag. Op dit moment is ze projectleider stedelijke mobiliteit bij kennisinstituut Nicis.

Tijdens haar studie was ze lid van de JOVD, de jongerenclub van de VVD, maar in Den Haag sloot ze zich aan bij GroenLinks. Ze was 9 jaar actief voor die partij toen ze werd uitverkoren als partijvoorzitter. Daarvoor was ze onder meer afdelingsbestuurder, raadslid en fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad.

In februari won ze de verkiezing van Arno Uijlenhoet. Weening profileerde ze zich als resultaatgerichte bestuurder die inspirerend leiding kan geven. Ook vond ze het "de hoogste tijd dat GroenLinks ook landelijk het verschil gaat maken, dat GroenLinks gaat regeren in een zo links en progressief mogelijk kabinet. Niet ten koste van alles en niet als doel op zich, maar als middel om onze wereld zichtbaar te maken. Heel graag zet ik mij er voor in dat de partij klaar is voor verkiezingen en voor regeren na een mooie uitslag. Daar is nog heel wat voor te doen, zoals de betrokkenheid van leden te vergroten, de interne partijdemocratie verbeteren en afdelingen versterken. Een prachtige uitdaging."

Weening is openlijk lesbisch, getrouwd en heeft twee kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl