Aangepast

Aanbevelingen na de Amsterdamse zedenzaak

Naar aanleiding van de Amsterdamse zedenzaak stelde de gemeente Amsterdam de commissie-Gunning in, die onderzoek deed en lessen trok: "Twee paar ogen op de groep, betere screening van medewerkers en risicosignalen bundelen" waren de belangrijkste lessen.

Verder schreef de commissie: "De kinderopvangsector is in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor zijn kwaliteit en voor de veiligheid van kleine kinderen. Iedere directeur van een kinderdagverblijf is daarop aan te spreken.

In de Amsterdamse Zedenzaak hebben de bij kinderopvang betrokken instellingen en overheidsinstanties zowel in hun eigen taakuitoefening als in de onderlinge samenwerking steken laten vallen.

Het risico van seksueel misbruik van kinderen kreeg in de dagelijkse praktijk minder aandacht dan nodig is. Risicosignalen werden daardoor onvoldoende opgevangen en bijeengebracht."

In totaal stelde de commissie 77 aanbevelingen op. In december vorig jaar meldde de gemeente dat de uitvoering van de aanbevelingen van de commissie-Gunning op koers lag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl