Aangepast

'Westland heeft werk!'

Project 'Westland heeft werk!' is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Rotterdam, Delft en Den Haag, en twee uitzendbureaus: Tido Vesta en EG Personeelsdiensten. Het project heeft als doel om de werklozen uit die plaatsen aan het werk te krijgen in verschillende tuinbouwbedrijven in het Westland. Wethouder Marco Florijn wil dat in 2014 tweeduizend Rotterdamse werklozen een baan hebben in de tuinbouw.

Op maandag 19 maart werd een voorlichtingsbijeenkomst gehouden. Ruim duizend werklozen kregen tijdens die bijeenkomst een toelichting over het project. Ze konden zich inschrijven voor een busrit die hen een week later langs de kassen in het Westland zou voeren. Zo konden ze kennis maken met een aantal tuinderijen. Tijdens de bijeenkomst werd gezegd dat mensen die zich niet wilden inschrijven, gekort konden worden op hun uitkering.

618 deelnemers gaven aan mee te willen met de busrit. 560 werkzoekenden gaven aan dat ze verder wilden gaan in een het traject. Werkplein Westland is daarna gestart met een eerste selectieronde op basis van belangstelling en CV's.

Vierhonderd mensen bleven over. Zij gingen aan de slag bij verschillende tuinderijen in het Westland en werkten een maand op proef, met behoud van uitkering. Uiteindelijk kregen slechts elf van hen na hun proeftijd van een maand een halfjaarcontract aangeboden. Slechts vijf Rotterdammers van de 24 die werden geplaatst heeft nu een vast contract.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl