Aangepast

Tofik Dibi

De 32-jarige Tofik Dibi zit sinds 2006 in de Kamer. De slogan voor zijn campagne is 'Ik wil de kiezers in het hart raken, BAM!'. Volgens Dibi moet het uitstralen dat zijn partij duidelijke keuzes maakt. De partij kreeg het laatste jaar veel kritiek van de harde kern.

Tofik Dibi is moslim en kind van Marokkaanse ouders. Hij zat op een een katholieke basisschool en daarna op het gymnasium in Amsterdam Slotervaart. Hij was, als Marokkaan, lange tijd lid van de Turkse Arbeidersvereniging Nederland. Dibi bezocht na zijn tienerjaren niet vaak meer een moskee. "Ik kan niet tegen regeltjes en heb een enorme vrijheidsdrang", zei hij dit jaar in het Reformatorisch Dagblad.

Dibi is nummer twee op de lijst en werd bekend door zijn campagne voor een kinderpardon en zijn inzet voor illegale kinderen als Mauro Manuel. Dibi trekt ook vaak fel van leer tegen de PVV van Geert Wilders. Dibi is ook fractiesecretaris. De parlementaire pers verkoos hem in december 2008 'Politiek Talent van 2008'.

In 2011 komt Dibi met een laatste islamitisch decreet dat een einde moet maken aan de gijzeling van de islam. De fatwa luidt: moslims moeten voor zichzelf gaan denken en hun geloof in vrijheid belijden. Het doel van deze fatwa is om zelfstandig en kritisch denken en het in twijfel trekken van autoriteit te stimuleren. Dibi wil dat moslims de islam individueel en in vrijheid kunnen beleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl