Aangepast

Betrokken instanties

Welke overheidsinstanties werken samen in de Bestuurlijke Aanpak in Limburg?

Gemeenten De gemeente verleent vergunningen op diverse terreinen, handhaaft en houdt toezicht. Alle gemeenten in Zuid Limburg maken deel uit van de geïntegreerde aanpak. Ook gemeenten uit Noord- en Midden-Limburg willen zich aansluiten.

Provincie De provincie verleent vergunningen, handhaaft en houdt toezicht op de naleving van de Milieuwetgeving.

Openbaar Ministerie (OM) Het OM is belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde. Het OM heeft het gezag over de opsporing van strafbare feiten en is verantwoordelijk voor het vervolgen en uitvoeren van opgelegde straffen.

Politie (regiokorpsen, bovenregionale recherche, dienst nationale recherche) Verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde. In januari 2012 heeft de Koninklijke Marechaussee zich eveneens aangesloten bij het samenwerkingsverband.

Belastingdienst De Belastingdienst is belast met de heffing en inning van de Rijksbelastingen en verzamelt daartoe zo veel mogelijke informatie.

Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst / Economische Controledienst (FIOD-ECD) De FIOD-ECD spoort overtredingen van de Belastingwetgeving op, de Wet Economische Delicten en andere vormen van financiële criminaliteit.

Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) De SIOD spoort strafbare feiten op volgens wet- en regelgeving van werk en inkomen.

Arbeidsinspectie De Arbeidsinspectie ziet toe op de regels rondom werk, zoals de arbeidsomstandigheden. Bij overtredingen kan de Arbeidsinspectie boetes opleggen. Tevens is de Arbeidsinspectie belast met het toezicht en de handhaving van de Wet arbeid vreemdelingen.

Buiten de convenantpartners heeft het RIEC een goede samenwerking met de volgende partijen: Brandweer, Kamer van Koophandel, Kadaster, Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding (RPC), Waterschappen, UWV, AID, VROM, RDW, Landelijk bureau BIBOB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl