Vertrek uit Charkiv

Vanavond op tv: Zware strijd in Charkiv • Gaan jongeren nog stemmen? • Rishi Sunak versus Keir Starmer

Russen op de vlucht uit Charkiv?

Aan het front in het oosten van Oekraïne rondom Charkiv voeren Oekraïne en Rusland nog altijd hevig strijd. Oekraïners zouden een tegenaanval hebben uitgevoerd tegen de Russen en daarbij een gevoelige slag hebben uitgedeeld: Russische soldaten zouden in paniek zijn gevlucht.

Hoe houden ondertussen de laatste inwoners zich staande die zich niet uit hun stad laten verjagen, ondanks de intensieve bombardementen. Het Staatsopera- en Ballettheater van Charkiv heeft een van de grootste theaterzalen van Europa verlaten voor een kleine parkeergarage in de kelder. Nog steeds brengen zij nieuwe uitvoeringen op de planken.

Oekraïners vechten terug bij Charkiv

Deze inwoners van Charkiv blijven in hun stad, ondanks de Russische aanvallen

Duizenden mensen zijn de Oekraïense stad Charkiv ontvlucht, maar meer dan een miljoen mensen leven nog in de stad en willen niet weg. Wel zijn de inwoners voorzichtiger geworden. Zo hebben sommige mensen een vluchttas klaarstaan voor als het misgaat

Deze inwoners van Charkiv blijven in hun stad, ondanks de Russische aanvallen

Gaan jongeren nog stemmen voor de Europese verkiezingen?

Uit onderzoeken blijkt dat een groeiende groep jonge Europeanen weinig vertrouwen heeft in verkiezingen en nauwelijks interesse toont. Vooral problemen die jongeren hebben, zetten hun geloof in de democratie onder druk: de levensomstandigheden van jongeren zijn verslechterd en de boodschap van reguliere partijen zijn voor veel jongeren onaantrekkelijk. Een voedingsbodem voor het groeiende wantrouwen. Europa-correspondent Saskia Dekkers is te gast in de studio.

'Derde van jongeren vindt dictator geen probleem'

Rishi Sunak versus Keir Starmer

De Britse conservatieve premier Rishi Sunak en zijn uitdager Labourleider Keir Starmer staan vanavond tegenover elkaar in een eerste televisiedebat. Labour heeft een enorme voorsprong in de peilingen voor de verkiezingen van 4 juli. Kan Sunak de schade voor zijn partij nog beperken?

Britse verkiezingsstrijd barst los: Rishi Sunak versus Keir Starmer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl