Palestijnen op de plek van het al-Shifa-ziekenhuis in Gaza

Vanavond op tv: Israël trekt deel troepen terug • Een half jaar oorlog • Rechtszaak Middel X

Leger trekt deel van troepen terug uit Zuid-Gaza

Het Israëlische leger zegt dat het zich grotendeels heeft teruggetrokken uit Zuid-Gaza. "Onze missie was om de Khan Younis-brigade van Hamas uit te schakelen, en dat is gelukt", zegt een legerwoordvoerder tegen de Israëlische krant Haaretz. Hij benadrukt dat er nog wel militairen actief blijven in de omgeving.

Volgens het leger is een brigade achtergebleven in het zuiden van Gaza en is het leeuwendeel van de troepen inmiddels vertrokken.

Israëlische leger trekt deel van troepen terug uit zuiden Gaza

Een half jaar oorlog

Vandaag is het een half jaar geleden dat Hamas de aanval opende op Israël. 7 oktober staat nu bekend als de dag van de meest dodelijke aanslag op Israëlisch grondgebied ooit. Hamas-militanten vermoordden bijna 1200 Israëliërs. Ruim 250 Israëliërs werden gegijzeld en meegenomen naar Gaza.

135 duizend mensen in Israël zijn nog steeds ontheemd. We spreken opnieuw met een bewoner van een aangevallen kibboets. En de Israëlische hoogleraar psychologie en neurowetenschappen Yair Bar-Haim vertelt over het trauma van Israël.

Hoe gaat het met Israëliërs een half jaar na de aanval van Hamas?

Rechtszaak Middel X

Het dodelijke zelfmoordpoeder Middel X werd zes jaar geleden geïntroduceerd door Coöperatie Laatste Wil. Een lid van deze coöperatie verkocht dat middel door en meerdere mensen overleden. De rechter beschouwde dat eerder als hulp bij zelfdoding, en veroordeelde dat lid van de coöperatie.

Morgen start een nieuwe rechtszaak tegen zeven mensen, onder wie twee oud bestuursleden van de coöperatie

Rechtszaak van start tegen verdachten verstrekken 'Middel X'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl