Vanavond op tv: Interview met president Herzog van Israël • Demonstraties bij Holocaustmuseum • Limburg wil megatelescoop

In gesprek met president Herzog

In Amsterdam opende vandaag het Holocaustmuseum. Honderden mensen demonstreerden tegen de aanwezigheid van de Israëlische president Herzog bij die opening. Ze houden hem verantwoordelijk voor het bloedvergieten in Gaza. 'Amsterdam is saying no to genocide', was te lezen op een van de protestborden.

Nieuwsuur had een uitgebreid gesprek met president Herzog, dat werd opgenomen voor zijn bezoek naar Nederland. In dat interview gaat hij in op de oorlog, de burgerdoden die daarbij vallen en de geopolitieke situatie in het Midden-Oosten.

President Herzog tegen Nieuwsuur: 'Mijn uitspraken worden uit context gehaald'

Limburg wil megatelescoop

Nederland is in de race om een gigantische ondergrondse telescoop naar Limburg te halen. Met zo'n telescoop kunnen zwaartekrachtsgolven gemeten worden waarmee het heelal op een nieuwe manier bestudeerd kan worden. Zwarte gaten, de oerknal, wormgaten, het zijn nu voor het grootste deel nog mysteries. Maar de experimentele Einstein-telescoop zou daar verandering in kunnen brengen. In Limburg zijn ze al druk bezig met voorbereidend onderzoek.

Nederland wil gigantische ondergrondse telescoop naar Limburg halen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl