Vanavond op tv: Verslag Plasterk • Arbeidsmigratie na 2040 • Genetisch gemanipuleerd voedsel • Ontwikkelingen Israël/Gaza

Verslag Plasterk

Vandaag komt verkenner Ronald Plasterk met zijn verslag over de gesprekken die hij heeft gevoerd met verschillende partijleiders over het vormen van een nieuwe coalitie. Hij heeft vooral gekeken naar de vorming van een regering over rechts van PVV, VVD, NSC en BBB.

Verkenner Plasterk komt met formatieadvies

Adviesraad: 'Arbeidsmigratie na 2040 mogelijk probleem'

Arbeidsmigratie is maar ten dele een oplossing voor de vergrijzing en het personeelstekort. Na 2040 zou het juist voor nieuwe problemen kunnen zorgen. Dat concludeert de Adviesraad Migratie, een onafhankelijk adviescollege voor de overheid. Monique Kremer, voorzitter van de Adviesraad, schuift aan om de bevindingen toe te lichten.

'Arbeidsmigratie gaat in de toekomst tot problemen leiden'

Genetisch gemanipuleerd voedsel

De Europese Commissie wil soepelere regels voor genetisch gemanipuleerd voedsel. Afgelopen zomer stemde de Commissie in met dit plan, dat onderdeel is van het Europese Green Deal-pakket van toenmalig Eurocommissaris Frans Timmermans. Nu moet het bijvoorbeeld nog gemeld worden op het etiket als een product genetisch is aangepast. Als het aan de Commissie ligt, hoeft dat straks niet meer.

Soepelere regels voor genetisch gemanipuleerd eten?

Ontwikkelingen Israël/Gaza

In Brussel komen vandaag de Europese ministers van Buitenlandse Zaken bij elkaar van de 27 EU-landen. Ze gaan het hebben over maatregelen die ze willen nemen tegen Hamas. Europese landen willen kijken of ze die financiële sancties verder kunnen opvoeren. Daarnaast overwegen ze het invoeren van reisverboden voor Israëlische kolonisten die verantwoordelijk zijn voor het geweld op de Westelijke Jordaanoever. Verder kijken we naar de Israëlische bombardementen op Khan Younis en de jacht op op Hamasleider Yahya Sinwar.

Sancties tegen Israël en Hamas

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl