Aanhangers van generaal Abdel Fattah al-Burhan

Vanavond op tv: Evacuaties uit Sudan • Torenhoge klimaatambities in Duitsland • Harde werksfeer in topkeukens

Hoe kom je weg uit Sudan?

Nu de gevechten in Sudan weer oplaaien, proberen mensen met man en macht weg te komen uit het land. Dat is geen eenvoudige opgave. De luchthaven is buiten gebruik, dus proberen buitenlanders op andere manieren te vluchten. We spreken een oud-officier van het Korps Commandotroepen die veel ervaring heeft met het weghalen van Nederlanders uit gevaarlijke gebieden.

De complexe en risicovolle evacuaties vanuit Sudan

Harde werksfeer in topkeukens

Maandag worden de Michelinsterren uitgereikt. Hoe gezond is de druk die het willen halen of behouden van sterren met zich meebrengt? Vakbond FNV vindt dat er iets moet veranderen aan de werksfeer in topkeukens, want die is soms erg ongezond. Jonge chefs vertellen over hun ervaringen.

Misstanden in de keukens van sterrenrestaurants

Duitsland en de torenhoge klimaatambities

Duitsland heeft enorme klimaatambities, zeker na de grote verkiezingswinst van Die Grünen. Maar de praktijk is weerbarstig. Want hoe realistisch zijn de plannen? Het voorstel voor een verbod op nieuwe gas- en olieverwarming vanaf 2024 stuit bijvoorbeeld op veel verzet. Daartegenover staat dat klimaatactivisten zich roeren: ze zijn van plan maandag de toegangswegen naar Berlijn plat te leggen.

Hoe realistisch zijn de ambitieuze Duitse klimaatplannen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl