Vanavond op tv: Spannend stikstofdebat • VWS te weinig transparant • Afschaffing btw groente en fruit?

Spannend stikstofdebat met het kabinet

Het kabinet moet de Tweede Kamer er vandaag van overtuigen dat de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen - met grote winst voor BBB - recht wordt gedaan. Het debat zal vooral gaan over het compromis dat de top van het kabinet vrijdag bereikte. Er werd afgesproken dat het stikstofbeleid op een lager pitje wordt gezet. Er is felle kritiek van de oppositie, van twee kanten: zowel van partijen die de stikstofmaatregelen willen vertragen als van fracties die juist een versnelling willen. Politiek duider Arjan Noorlander volgt het debat.

Kabinet onder vuur in debat over verkiezingsuitslag

VWS hield coronadocumenten achter

De manier waarop het ministerie van Volksgezondheid (VWS) openbaarheidsverzoeken over corona afhandelt, belemmert de controlerende functie van de journalistiek en brengt de toegang tot overheidsinformatie in het gedrang. Dat staat in een kritisch advies van het nieuwe Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding. Te gast is Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht.

Ministerie krijgt tik op de vingers om achterhouden coronadocumenten

Afschaffing btw op groente en fruit?

Nul procent btw op groente en fruit om een gezonde levensstijl te bevorderen is een afspraak in het regeerakkoord. Het lijkt een goed idee, maar uit onderzoek zou blijken dat het plan van het kabinet te ingewikkeld en te weinig effectief is. Het heeft ook te maken met de uitvoering en de handhaving. Daarbij gaat het dan ook om de simpele vraag welke producten onder groente en fruit vallen. Wetenschappers en medische organisaties roepen het kabinet op het plan toch door te zetten.

Bepalen wat groente en fruit is, is dat nou echt zo lastig?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl