Een gewonde vrouw wordt in veiligheid gebracht in Marioepol

Vanavond op tv: Onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland

Hoogste diplomatieke overleg sinds de oorlog

Oekraïne en Rusland spraken elkaar vandaag voor het eerst op hoog niveau sinds de Russische invasie. De ministers van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba en Sergej Lavrov ontmoetten elkaar in de Turkse stad Antalya. Het gesprek leverde geen concrete afspraken op. Maar is er echt niets bereikt? Te gast is oud-topdiplomaat Robert Serry, Nederlands eerste ambassadeur in Oekraïne. Hij ziet lichtpuntjes.

Hoogste diplomatieke overleg sinds de oorlog

Warschau bezwijkt onder vluchtelingenstroom

Als er geen vrijwilligers zouden klaar staan op de stations van Polen zouden de Oekraïense vluchtelingen er hopeloos verloren zijn. Intussen hebben zo'n 1,5 miljoen vluchtelingen Polen bereikt en veel daarvan komen terecht in Warschau, van waaruit ze doorreizen naar andere Poolse steden of andere Europese landen. Verslaggever Dieuwke van Ooij is in Warschau en doet verslag.

Warschau bezwijkt onder vluchtelingenstroom

Nederland klaar voor vluchtelingen?

Polen kan de vluchtelingen niet allemaal aan. En Oekraïners reizen dus verder, naar Duitsland, en naar Nederland. Er wordt hier al hard gewerkt aan extra opvanglokaties, in sporthallen, vakantiehuisjes en hotels. Maar er zijn inmiddels ook al zo 25.000 Nederlanders die Oekraïners thuis willen opvangen.

Nederland klaar voor vluchtelingen?

Jeugdzorg blijft een hoofdpijndossier

Woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Zeker met de oorlog in Oekraïne lijkt de lokale politiek ver weg, maar gemeenten gaan over grote onderwerpen die iedereen raken. Deze week kijken we daarom naar lokale kwesties die overal in het land spelen. Vanavond: de jeugdzorg. Een hoofdpijndossier voor gemeenten nadat ze er in 2015 verantwoordelijk voor werden. Zoals in Lelystad, waar de tekorten in de miljoenen liepen. Er moest flink bezuinigd worden, en dat heeft een prijs.

Jeugdzorg blijft een hoofdpijndossier

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl