Quincy Promes

Aanklacht aangepast: Promes vervolgd voor poging tot moord

De aanklacht tegen voetballer Quincy Promes (30) is aangepast. Hij wordt vervolgd voor een poging tot moord op zijn neef. In eerste instantie was de aanklacht poging tot doodslag en zware mishandeling.

Nieuwsuur bracht dinsdag naar buiten dat de voetballer in telefoontaps heeft bekend dat hij zijn neef heeft neergestoken. Hij deed dat tijdens meerdere gesprekken met zijn familie. De voetballer wist niet dat hij op dat moment werd getapt door de politie. Het Openbaar Ministerie verdenkt Promes ervan dat hij op 25 juli 2020 na afloop van een familiefeestje in Abcoude zijn neef in zijn knie heeft gestoken.

Tot nu toe heeft Promes altijd ontkend. Maar in de transcriptie van de tapgesprekken is te lezen dat Promes zijn neef dood wilde steken. De telefoongesprekken vonden plaats in de nacht kort na de steekpartij. Uit de telefoongesprekken met zijn vader lijkt het erop dat Promes gewacht heeft met het aanvallen van zijn neef tot het feest ten einde was. Promes zegt in het gesprek: "Je kan wel zeggen: alcohol, want als ik zo dronken was, zou ik hem in het begin van het feest al pakken. Ik heb toch netjes gewacht."

Dit is de bewuste passage waaruit volgens de advocaat van het slachtoffer zou blijken dat Promes bewust gewacht heeft met het aanvallen van zijn neef:

Voor advocaat Yehudi Moszkowicz, die het slachtoffer bijstaat, was deze passage de reden om in een klachtprocedure bij het hof te eisen dat Promes poging tot moord ten laste zal worden gelegd. Dat is nu dus gebeurd. De strafzaak gaat door op 31 mei, dat zegt het Openbaar Ministerie.

Dinsdag liet advocaat Spong van Promes aan Nieuwsuur weten dat wat hem betreft de aanklacht "poging doodslag" mag worden omgezet in "poging moord" als dat de zaak bespoedigt. Omdat hij "ervan overtuigd is dat Quincy hiervan wordt vrijgesproken".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl