Vanavond op tv

Waarom is en no-flyzone boven Oekraïne geen optie voor de NAVO?

Al dagenlang horen we uit Oekraïne de dringende oproep van president Zelensky aan de NAVO: stel een no-flyzone in. Oekraïne wil met een no-flyzone de Russische luchtmacht frustreren, maar voor de NAVO is het absoluut geen optie. We spreken met de voormalige minister van Defensie van Oekraine, Anatoli Grytsenko, en met de voormalig hoogste NAVO-commandant (in de tijd dat Poetin de Krim annexeerde) Philip Breedlove.

No-flyzone boven Oekraïne

Door oorlog je leven compleet op de schop

Het station van Lviv, in het westen van Oekraïne, wordt al dagen overspoeld door Oekraïners op de vlucht. Onze verslaggever Rudy Bouma spreekt inwoners van de stad die hun leven compleet hebben moeten omgooien vanwege de oorlog.

Door oorlog je leven compleet op de schop

De ongrijpbare oligarchen in Europa

Het Europees Parlement wil een verbod op de louche handel in 'gouden paspoorten'. Vooral Russische oligarchen maken graag gebruik van de mogelijkheid om in ruil voor een flink bedrag inwoner te worden van een Europees land, bijvoorbeeld Malta. Ondertussen is er weinig grip op hun geldstromen. Onze verslaggever Siebe Sietsma onderzocht de kwestie.

De ongrijpbare oligarchen in Europa

De Onderstroom: Energietransitie in Sittard-Geleen

Door de oorlog in Oekraïne wil de politiek nog sneller overstappen op groene energie. Maar de praktijk is ongelooflijk ingewikkeld. Dat merken ze bij de gemeenten, waar de energietransitie vorm moet krijgen. 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In een nieuwe serie van 'De Onderstroom' kijken we daarom naar lokale kwesties die overal in het land spelen. Vandaag: windmolens. Overal waar die komen klinkt protest. Meestal komen de molens er dan toch, maar niet in Sittard-Geleen. Daar maakte de gemeenteraad op het laatste moment een draai.

De Onderstroom: Energietransitie in Sittard-Geleen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl