'Rusland kan elk moment Oekraïne binnenvallen'

De uitzending van 21 februari

De situatie in Oekraïne

Als Rusland Oekraïne binnenvalt, zal Rusland worden afgesneden van internationale financiële markten, waarschuwt de voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen. Daarnaast zal Europa het land de toegang tot essentiële goederen ontzeggen.

Het is de eerste keer dat het Westen details geeft over economische sancties tegen Rusland, als het tot een inval komt. Ondertussen benadrukten de Franse president Macron en de Russische president Poetin na een lang telefoongesprek gisteren de noodzaak om te blijven zoeken naar diplomatieke oplossingen voor de crisis in Oost-Oekraïne.

Wat kunnen sancties behelzen en wat zouden de gevolgen ervan zijn? En wat zijn de militaire scenario's mocht Rusland overgaan op een invasie? We bespreken de nieuwste ontwikkelingen met Oost-Europadeskundige Bob Deen.

De situatie in Oekraïne

Het geloof in coronatribunalen

Een groep corona-activisten gelooft dat er 'tribunalen' zullen komen, waar verantwoordelijken voor het vaccinatiebeleid berecht zullen worden. De term viel zelfs al in de Tweede Kamer.

En het blijft niet bij woorden alleen. Een groep antivaxers gaat tientallen politiebureaus en prikstraten door het hele land af om directe sluiting te eisen. Wat heeft dat voor impact op de samenleving? En hoe is het als iemand in je directe omgeving in tribunalen gelooft?

Het geloof in tribunalen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl