Bondskanselier Scholz

De uitzending van 7 februari: Discussie coronapas / Niet alle gemeenten hebben rekenkamer / Duitse rol rond Oekraïne / Grensoverschrijdend gedrag bij Ajax

Discussie coronapas springlevend

De discussie over het coronatoegansbewijs laait weer op. Een petitie van oud-staatssecretaris Mona Keijzer wordt gesteund door meer dan een half miljoen Nederlanders. We spreken met Mona Keijzer over waarom zij vindt dat de coronapas moet verdwijnen en met klinisch epidemioloog aan het Leids Universitair Centrum, Olaf Dekkers.

Verder spreken we met politiek duider Arjan Noorlander over welke kant het coronabeleid op zal gaan de komende maanden.

'Volgende week meer versoepelingen'

Europese leiders in gesprek over Oekraïne

De Amerikaanse president Biden praat vandaag met de Duitse bondskanselier Scholz over de spanningen aan de grens met Oekraïne. Ook spreekt de Franse president Macron met de Russische president Poetin. Duitsland heeft zich tot nu toe terughoudend opgesteld in de kwestie Oekraïne, kunnen ze zich afzijdig blijven houden?

Waarom is Duitsland zo voorzichtig rond Oekraïne?

Nog steeds gemeenten zonder lokale rekenkamer

Het is sinds 2006 een wettelijke plicht voor gemeenten: het hebben van een lokale rekenkamer. Een rekenkamer kan de gemeenteraad bijstaan in het controleren van het beleid van het college van burgemeester en wethouders. Maar toch hebben een kleine 30 gemeenten geen of een slapende rekenkamer, zo blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur. De Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies vraagt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties om in te grijpen.

Controle op uitgaven ontbreekt bij deel gemeenten

Grensoverschrijdend gedrag bij Ajax

Gisteravond maakte Ajax bekend dat directeur voetbalzaken Marc Overmars per direct vertrok wegens grensoverschrijdende berichten die hij over een langere periode verstuurde aan vrouwelijke collega's. Volgens Het Parool spreken ingewijden onder meer over dickpicks en "stalkingachtig gedrag".

We bespreken de situatie met Anton van Wijk, directeur van Bureau Beke. Hij deed eerder onder meer onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de gymsport.

'We wisten al dat er wat rommelde binnen Ajax'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl