Spermadokter Jan Wildschut

De uitzending van 4 februari: Staatsecretaris Marnix van Rij over de spaartaks // Directeur Isala-ziekenhuis Zwolle over 'sperma-dokter' Wildschut // Coalitie spreekt van genocide Oeigoeren // Kritiek op beweringen inlichtingendiensten VS

Staatsecretaris Marnix van Rij over de spaartaks

Door een uitspraak van de Hoge Raad moet het kabinet spaarders vanaf 2017 compenseren voor de te hoge belastingheffing over hun spaargeld en beleggingen. Die lastige opdracht ligt nu bij de nieuwe staatssecretaris Marnix van Rij. Hoe denkt hij de problemen met de spaartaks op te lossen? Maar ook: hoe kijkt hij naar de verouderde computersystemen en de cultuur binnen de Belastingdienst?

OND Van Rij spaartaks

Directeur Isala-ziekenhuis Zwolle over 'sperma-dokter' Wildschut

In de studio schuift Ina Kuper aan, lid van de Raad van Bestuur van het Isala-ziekenhuis in Zwolle. Zij vertelt hoe ze daar omgaan met alle ellende die hun 'sperma-dokter' Wildschut in de jaren 70 en 80 heeft veroorzaakt. Hij werkte in die tijd bij het ziekenhuis, en verwekte met zijn eigen sperma tientallen kinderen.

OND Isala Wildschut

Kritiek op beweringen inlichtingendiensten VS

Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten overweegt Rusland het filmen van een 'nepaanval' in Oekraïne. De Russen zouden een video willen maken waarin het lijkt alsof het Oekraïense leger een aanval doet op Russisch gebied. Die beelden zouden Poetin dan weer een excuus kunnen geven voor militaire actie. Maar de Amerikanen krijgen kritiek op het gebrek aan bewijs voor hun bewering.

In de Amerikaanse geschiedenis zijn veel voorbeelden van beweringen vanuit de inlichtingendiensten die later niet waar bleken te zijn, zegt Pien van der Hoeven, historicus en auteur van het boek Spoken. Nepnieuws en de Amerikaanse oorlogen in Vietnam en de Golf.

OND False flag

VVD: wat China doet met Oeigoeren is genocide

Regeringspartij VVD oordeelt nu ook dat wat China met de Oeigoeren in eigen land doet, als genocide bestempeld moet worden. Dat betekent dat een nog ruimere Kamermeerderheid dit vindt. Nu ook de VVD om is zijn alle coalitiepartijen voor het veroordelen van China wegens genocide. Dat blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur. Een jaar geleden nam het parlement al een motie aan waarin de Kamer vaststelt dat China genocide pleegt, bijvoorbeeld door Oeigoeren te steriliseren en in strafkampen te stoppen. Toch spreekt het kabinet nog niet van genocide. Waarom niet?

OND Oeigoeren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl