De uitzending van 11 januari: De kabinetsplannen doorgerekend // Ploumen, Omtzigt en Eerdmans te gast // De kracht van kinderliteratuur

Ploumen, Omtzigt en Eerdmans over plannen nieuwe kabinet

Het nieuwe kabinet wil de komende jaren miljarden uitgeven aan klimaat, stikstof, defensie en lerarensalarissen. De kinderopvang wordt nagenoeg gratis voor werkenden en er moeten honderdduizenden huizen komen. Maar volgens de doorrekening van de plannen door het Centraal Planbureau (CPB) leiden de kabinetsplannen tot een verslechtering van de overheidsfinanciën en vergroten ze de financiële lasten voor toekomstige generaties fors.

Wat vindt de oppositie daarvan? Te gast zijn PvdA-leider Lilianne Ploumen, Kamerlid Pieter Omtzigt en JA21-leider Joost Eerdmans. Econoom Mathijs Bouman en politiek verslaggever Arjan Noorlander verzorgen de economische en politieke duiding.

De oppositie over de start van het nieuwe kabinet

Imme Dros en Harrie Geelen over de kracht van kinderliteratuur

Vanavond deel 1 in een serie over zes internationaal toonaangevende kinderboekenschrijvers tussen 83-93 jaar. De auteurs zijn overladen met prijzen, in vele landen vertaald en er groeiden drie generaties kinderen op met hun klassiekers. Pensioen bestaat niet voor hen. Wat betekent schrijven anno 2022 voor Imme Dros en Harrie Geelen?

Schrijversechtpaar Imme Dros en Harrie Geelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl