Nieuwsuur
AFP

Het Westen versus Rusland

De VS en andere westerse landen maken zich grote zorgen over een Russische troepenopbouw bij de grens met Oekraïne. Ze vrezen dat Moskou overweegt het Oost-Europese land binnen te vallen. De NAVO heeft gewaarschuwd dat Rusland een hoge prijs zal betalen als het Oekraïne binnenvalt. Maandag komen in Genève Amerikaanse en Russische diplomaten en militairen bij elkaar om de spanningen rond Oekraïne te bespreken.

We spreken vanavond met Judy Dempsey van het Carnegie Instituut in Brussel. Zij analyseert de positie van 'het Westen'. In de studio praten we door over de positie van Rusland met Bob Deen, coördinator Rusland en Oost-Europa Centrum Clingendael.

Wat wil Poetin bereiken?

Het bedrijfsleven over de coronamaatregelen

In Nieuwsuur waren het afgelopen jaar verschillende CEO's uit het Nederlandse bedrijfsleven te gast, over de gevolgen van de coronacrisis voor hun bedrijf. Van Bavaria tot de NS, en van Just Eat tot ASML. Vanavond gaan we terug naar drie van hen. Hoe zitten ze er een jaar later bij? En zijn hun verwachtingen uitgekomen?

Terug naar de topmannen van het bedrijfsleven

Vechten tegen de overheid

De hoogste bestuursrechter van Nederland, de Raad van State, komt in het nieuws als het gaat om conflicten tussen de overheid en burgers. Van grote zaken over stikstofuitstoor, tot kleine conflicten over horecavergunningen. Het intrekken van zo'n vergunning kan voor de betrokkenen enorme consequenties hebben. Een aantal Amsterdamse restaurants dreigt daardoor te moeten sluiten en stapte naar de Raad van State.

'Waar kunnen we nog van leven?'

STER reclame