Nieuwsuur
EPA

Zaki viel uit opstijgend vliegtuig, waarom wilde hij vluchten?

Verslaggever Zainab Hammoud reisde tien dagen rond in 'het nieuwe Afghanistan'. Daarover maakt ze drie reportages, vandaag is deel twee. Ze spreekt in deze aflevering de broers van de 19-jarige Zaki. Hij viel uit een opstijgend vliegtuig in Kabul. Beelden daarvan gingen de hele wereld over. Waarom wilde hij vluchten? Je ziet het aan het begin van de avond op ons YouTube-kanaal en vanavond om 21.30 uur op NPO 2.

Gisteren was al de eerste aflevering in deze driedelige serie te zien. Daarin gaat Hammoud op pad met Taliban-leden. Zij vertellen over hún ideeën met het land. En wij filmen ook als zij dat liever niet hebben:

Zaki (19) overleefde zijn vluchtpoging uit Afghanistan niet

Wat weten we over het nieuwe kabinet-Rutte IV?

Er komen steeds meer namen naar buiten van de leden van het nieuwe kabinet. Officieel wordt zondag de lijst met de 29 nieuwe bewindslieden pas openbaar, maar bronnen in Den Haag kunnen een aantal namen al bevestigen. Wie zijn deze nieuwe ministers en staatssecretarissen? Arjan Noorlander praat je bij.

Wat wordt de ministersploeg van Rutte-IV?

Het jaar van 'code rood voor de mensheid'

2021 was het jaar waarin de Verenigde Naties concludeerden dat het 'code rood voor de mensheid' is en waarin extreem nog extremer lijkt te worden. En dat betekent hogere temperaturen, een stijgende zeespiegel, en zeer extreem weer. Vanavond een overzicht van de extreme gebeurtenissen en de bijbehorende cijfers.

Wat is de staat van het klimaat?

STER reclame