De uitzending van 18 december: Nederland vier weken in lockdown / Kan het boosteren sneller? / Ondernemers verliezen lucratieve weken

Nederland zeker vier weken in lockdown

Vanaf morgenochtend 05.00 uur geldt in Nederland een harde lockdown. Het kabinet neemt het advies van het Outbreak Management Team om zoveel mogelijk sectoren te sluiten, over. De nieuwe maatregelen blijven in elk geval tot 14 januari van kracht.

Duidelijk was al dat het OMT en het kabinet zich grote zorgen maken over de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. We bespreken de nieuwe maatregelen en de ontwikkeling van het virus met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Een lockdown om tijd te rekken

Kan het boosteren sneller?

Een belangrijk wapen tegen de omikronvariant is de boosterpik. Maar omikron verspreidt zo snel, dat het huidige priktempo te laag is. Zijn er manieren om het boosteren nog te versnellen? We spreken met huisartsen en te gast is gezondheidseconoom Jochen Mierau.

'Wijs plekken aan waar je iedereen massaal vaccineert

Ondernemers verliezen lucratieve weken

Bij veel bedrijven komt de aankondiging dat winkels weer dicht moeten hard aan. De week voor Kerst is voor veel zaken de meest lucratieve van het jaar. Wat denken ondernemers zelf van de maatregelen? We gaan langs bij bedrijven in de binnenstad van Zwolle. Te gast is Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland.

Een Kerst zonder klanten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl