Nieuwsuur
ANP

Kamer debatteert over regeerakkoord

Na de presentatie van het coalitieakkoord, gisteren, debatteert de Tweede Kamer vandaag over het eindverslag van de informateurs. Ook de inhoud van het regeerakkoord zal besproken worden. Politiek duider Arjan Noorlander volgt het debat en praat ons bij.

De oppositie uitte gisteren al stevige kritiek op het akkoord. Kamerleden veroordelen vooral de miljardenbezuiniging op de zorg. Hoe terecht is die kritiek? We spreken met mensen in de zorg en met gezondheidseconoom Xander Koolman.

'Een rem' op de stijgende zorguitgaven, of toch 'bezuinigingen'?

'Harde aanpak nodig tegen cyberaanvallen'

Om te voorkomen dat de maatschappij wordt ontwricht door cyberaanvallen, zijn er fundamentele ingrepen nodig. Essentieel is dat overheden, fabrikanten en organisaties samen een effectieve aanpak bedenken om Nederland weerbaarder te maken. Alle potentiële slachtoffers van cyberaanvallen moeten voortaan op tijd worden gewaarschuwd en niet slechts een deel. Dat staat in een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Voorzitter Jeroen Dijsselbloem is te gast.

'We zijn volstrekt afhankelijk van de digitale infrastructuur, met alle risico’s van dien'

Jaap van Dissel over een toekomst met corona

De piek van de delta-golf ligt inmiddels achter ons, maar we moeten ons schrap zetten voor een komende omikron-golf, waarschuwde het kabinet deze week op de coronapersconferentie. Het huidige pakket van maatregelen is daarom verlengd en er komen extra maatregelen. Het boosterprogramma wordt versneld.

Zijn de maatregelen genoeg om omikron onder controle te krijgen? En hoe ziet ons leven eruit als corona nog jaren onder ons blijft? Vanavond een uitgebreid gesprek met Jaap van Dissel, hoofd infectieziektebestrijding van het RIVM en de belangrijkste corona-adviseur van het kabinet.

Van Dissel: 'We waren te vaak optimistisch'

STER reclame