De uitzending van 29 november: Meer zwangeren op IC // Strijden tegen de overheid // Duitse pensioenen onbetaalbaar? // De uitvaartbranche heeft het druk

Meer zwangeren op IC

Het aantal zwangere vrouwen dat met COVID-19 op de intensive care belandt is het afgelopen halfjaar toegenomen. Op sommige plaatsen gaat het om een verdubbeling. Het gaat in vrijwel alle gevallen om ongevaccineerde zwangeren. Wat weten we al over de gevolgen van zo'n opname? En wat is de invloed op moeder en kind?

We zijn in ziekenhuizen in Utrecht en Rotterdam en in de studio is Christianne de Groot, zij is woordvoerder van de NVOG, de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie.

Meer zwangeren op IC

Strijden tegen de overheid

Burgers die een kleine administratieve fout maken, kunnen volledig klem komen te zitten. Wie te laat bezwaar indient, is nagenoeg kansloos bij de overheid én rechter. Deskundigen willen een aanpassing van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dat moet een einde maken aan de juridische fuik.

De Awb moet op de schop

Duitse pensioenen onbetaalbaar?

De Duitse coalitie klaar staat om aan de slag te gaan. De politieke partijen hebben beloofd niet aan de pensioenen te komen, een belofte die door de vergrijzing miljarden kan kosten. Economen maken zich zorgen. Correspondent Wouter Zwart doet verslag.

Nieuwe Duitse kabinet moet oplossing vinden voor pensioenprobleem
Meer overlijdens en dus drukte in de uitvaartbranche

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl