Nieuwsuur
ANP

Hoe stoppen we omikron?

Zeker dertien reizigers die afgelopen vrijdag met twee vluchten vanuit Zuid-Afrika op Schiphol arriveerden zijn besmet met omikron. Er zijn grote zorgen over deze nieuwe variant van het coronavirus.

Israël stelt een inreisverbod in voor alle buitenlanders in een poging de verspreiding van omikron te stoppen. Het Verenigd Koninkrijk eist van alle reizigers een negatieve test om toegang tot het land te krijgen. Reizigers uit zuidelijk Afrika naar Nederland moeten voor vertrek een sneltest en een PCR-test doen. Demissionair minister Hugo de Jonge neemt nog geen strengere maatregelen.

Is het niet beter als ook Nederland harder ingrijpt? We spreken met de Wereldgezondheidsorganisatie en met correspondenten Ties Brock in Israël en Fleur Launspach in het VK.

Verplichte PCR-test of zelfs inreisverbod tegen omikron?

Start rechtszaak in Epstein-schandaal

Ze zou meisjes hebben geronseld voor de Amerikaanse miljardair en pedofiel Jeffrey Epstein: Ghislaine Maxwell. Zelf ontkent ze. Het proces tegen haar start morgen in New York en zal weken duren. Wij blikken vooruit op deze geruchtmakende zaak.

'Zonder Maxwell waren die kinderen nooit meegegaan naar Epsteins huis'

Boek over begin van einde Derde Rijk

Het grote publiek veronderstelt nog steeds dat D-day het begin van het einde was voor het Derde Rijk. Met zijn boek Barbarossa heeft de Britse journalist en schrijver Jonathan Dimbleby een duidelijke boodschap: niet D-day, maar Operatie Barbarossa luidde de val in van Nazi-Duitsland. Vorige week verscheen de Nederlandse vertaling. Wij spreken Dimbleby over zijn "obsessie" met deze operatie.

'Ik gruwde van wat ik allemaal ontdekte'

STER reclame