De uitzending van 25 november: Voor welke maatregelen kiest het kabinet? // Wie krijgt het laatste bed?

Voor welke maatregelen kiest het kabinet?

Het Outbreak Management Team adviseert het kabinet om het hele onderwijs open te houden. Verder vindt het OMT dat restaurants en cafés, niet-essentiële winkels en 'doorstroomlocaties' om 17.00 uur dicht moeten.

Het kabinet had om een vervroegd advies gevraagd vanwege de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen. Morgen geven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie. Welke adviezen nemen ze over van het OMT? We blikken vooruit met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Daarnaast praten we door over de mogelijke maatregelen met rechtsfilosoof van de Universiteit van Amsterdam, Roland Pierik en met Micha de Winter, hoogleraar in de pedagogiek aan de universiteit Utrecht.

Volgt het kabinet de adviezen van het OMT?
Micha de Winter over hoe slecht het sluiten van scholen is
Roland Pierik over de vraag of we vaccinatiedrang moeten toepassen
Bij de Eerste Hulp in ziekenhuis Gelderse Vallei is het erg druk

Wie krijgt het laatste bed?

Ziekenhuizen schalen niet-coronazorg op de IC's steeds verder af. Met de huidige besmettingscijfers en een nauwelijks groeiende maximale IC-capaciteit lijkt het reëel dat 'code zwart' binnen een paar weken wordt bereikt. Dit sombere scenario - dat in de ziekenhuizen Fase 3 wordt genoemd - kan de minister van Volksgezondheid afkondigen als zo'n tachtig procent van de IC-capaciteit is benut en artsen moeten beslissen welke patiënt wel en welke patiënt geen IC-bed krijgt.

Hoe werkt de triage in deze fase? Welke patiënten krijgen voorrang? We spreken erover met internisten.

Wat is het protocol bij code zwart?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl