Svetlana Tichanovskaja ANP
Nieuwsuur

Druk op de zorg neemt toe

Vooralsnog bekijkt het kabinet op 3 december of de huidige maatregelen nog nodig zijn of dat er juist meer nodig is om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Ondertussen neemt de druk op de zorg toe, nu het aantal coronagevallen in Nederland hoog blijft. Nieuwsuur was bij ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en zag met eigen ogen wat er allemaal op de zorgmedewerkers afkomt.

Daarnaast een gesprek met Frank Bosch, hij is acuut internist in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en ziet een toename van patiënten met allerlei stadia van corona.

De ziekenhuizen hebben het alweer erg druk

Gaat politie te ver bij undercoveracties?

Een speciaal politieteam voert jaarlijks tientallen undercoveroperaties uit. Niet alleen op verdachten, maar ook op onschuldige getuigen. En dat ligt gevoelig, want hoe ver mag de politie gaan om een doorbraak te forceren? Nieuwsuur sprak met verschillende 'slachtoffers' van undercoveracties, die zelf onschuldig waren.

Undercovers ingezet om onschuldige mensen te bedreigen

Svetlana Tichanovskaja over migrantencrisis

De Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja spreekt in Nieuwsuur over de situatie in haar thuisland. Ze benadrukt dat Europese landen oog moeten houden voor de interne problematiek in Wit-Rusland. Door de migrantencrisis zijn weliswaar alle ogen gericht op president Aleksandr Loekasjenko, maar dan vooral op zijn rol in de migrantencrisis en de situatie aan de Poolse grens.

Interview Svetlana Tichanovskaja

STER reclame