Brandjes, vernielingen en rellen in Rotterdam

De uitzending van 20 november: Ooggetuige van rellen in Rotterdam // De politie krijgt steeds vaker te maken met geweld // Valkenburg vier maanden later

Rellen in Rotterdam

Tijdens een onaangekondigde demonstratie tegen de mogelijke komst van een 2G-maatregel braken ongeregeldheden uit op en rond de Coolsingel in Rotterdam. Met tientallen arrestaties en twee gewonden door een kogel tot gevolg. De rijksrecherche onderzoekt nog of het om politiekogels gaat. Bij de ongeregeldheden raakten ook agenten gewond.

Journalist Lotfi el Hamidi van het NRC was bij de rellen en vertelt in Nieuwsuur wat hij heeft gezien.

Lotfi el Hamidi over de rellen in Rotterdam

Toenemend geweld tegen politie

De politie ziet steeds vaker dat er grof geweld wordt gebruikt tegen agenten. Korpschef Henk van Essen sprak eerder al zijn zorgen uit over de agressie tegen politiemensen.

In de studio van Nieuwsuur is Henk van Essen vanavond te gast om te praten over deze trend en over hoe deze gestopt kan worden.

Korpschef Henk van Essen over geweld tegen de politie

Vier maanden na de overstroming

Voor de buitenwacht lijkt alle ellende wellicht achter de rug. Maar vier maanden na de overstroming in Valkenburg aan de Geul kunnen zeker 500 gezinnen nog steeds hun huis niet in. "Van de buitenkant lijkt alles weer redelijk normaal, het water is weg. Maar de ellende is achtergebleven, zowel materieel als mentaal", zegt burgemeester Daan Prevoo.

Nieuwsuur neemt een kijkje in Valkenburg, waar het straatbeeld wordt gedomineerd door bouwvakkers.

Vier maanden na de overstromingen is Valkenburg aan het opkrabbelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl