Nieuwsuur
ANP

Discussie over maximale hypotheek

In onze serie gesprekken over de woningmarkt spreken we met Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud. Het budgetinstituut brengt ieder jaar een belangrijk advies uit aan de Tweede Kamer over welk deel van het inkomen mag worden uitgegeven aan woonlasten. En dat advies bepaalt weer hoe hoog de maximale hypotheek mag zijn. Maar daar is niet iedereen het mee eens.

OND Nibud

Zijn de huidige coronamaatregelen genoeg?

Het aantal coronabesmettingen loopt weer op, en hard ook. Het zevendaags gemiddelde ligt nu op 19.000 nieuwe besmettingen per dag, het hoogste niveau ooit.

Vandaag kwam het OMT bijeen om over die snel stijgende coronabesmettingen te praten. Zijn de huidige maatregelen voorlopig genoeg of moeten er snel strengere regels komen? We bespreken het met zes experts uit verschillende vakgebieden.

En we praten in de studio met Jochen Mierau, gezondheidseconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen.

OND Corona 19/11

Richtingenstrijd binnen de SP

De SP dreigt enkele lokale afdelingen in grote steden op te heffen óf SP-afdelingen uit te sluiten van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Het bestuur van de afdeling Rotterdam is inmiddels geschorst. Het heeft allemaal te maken met een strijd die al ruim een jaar woedt tussen de partijleiding van de SP en een groep communisten. Waar komt dit conflict vandaan en wat zegt het over de richting van de partij?

OND SP Koers

'Investeer meer in cultuur'

De overheid moet vanwege de coronacrisis langduriger minder streng zijn met de eisen voor cultuursubsidies. Ook moet de subsidieperiode met twee jaar verlengd worden om de sector meer rust te geven. En er moet sowieso structureel extra geld naar cultuur. Die adviezen deed de Raad voor Cultuur eerder deze maand. Maandag spreekt de Tweede Kamer over de cultuurbegroting.

Hoe hoog is de financiële nood in de cultuursector? We gaan langs bij twee gezelschappen. Te gast is Kristel Baele, voorzitter van de Raad voor Cultuur.

OND Cultuur

STER reclame