De uitzending van 17 oktober: meer opvanglocaties asielzoekers / is een vrouwenquotum nodig? / vrije val Afghaanse economie

Hoe komt Afghanistan aan geld?

De Afghaanse economie draaide al niet goed en sinds de machtsovername van de Taliban, is die in vrije val geraakt. Dit zou tot een humanitaire ramp kunnen leiden in het arme land. Maar de Afghaanse bevolking helpen zonder de Taliban te helpen is moeilijk. Het land krijgt nu alleen humanitaire noodhulp zoals voedsel en medische artikelen. Maar dat is lang niet genoeg.

'De Taliban lopen het risico de economische oorlog te verliezen'

Is een vrouwenquotum nodig?

Er zijn nog altijd te weinig vrouwen aan de top van het bedrijfsleven, vindt de politiek. En dus wordt - na jarenlang gesteggel - het 'vrouwenquotum' wettelijk verplicht. De raad van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven moet uit dertig procent vrouwen bestaan. Maar is deze wet eigenlijk wel nodig? Of gaat het juist nog niet ver genoeg? Nieuwsuur peilt het in het bedrijfsleven.

Bedrijfsleven over vrouwenquotum: 'De kwaliteit moet voorop staan'

Een plan dat het tentenkamp had kunnen voorkomen

In Almere is vandaag de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers geopend. Een tentenkamp - om te voorkomen dat mensen op de grond moeten slapen, zoals in Ter Apel gebeurde. Dat had allemaal niet gehoeven als provincies en gemeenten een plan hadden uitgevoerd dat ze anderhalf jaar geleden zelf opstelden. We spreken Theo Weterings, de burgemeester van Tilburg. Hij zette namens de gemeenten zijn handtekening onder dat plan.

'Op korte termijn extra locaties om vluchtelingen op te vangen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl