De informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees beginnen aan hun opdracht

De uitzending van 6 oktober: Problemen met opvang asielzoekers / Formatie nu pas écht van start / Het leven en werk van Frida Kahlo / Gas wordt duurder en duurder

Formatie nu pas écht van start

Zes maanden na de verkiezingen gaat de formatie feitelijk pas echt beginnen. De Tweede Kamer stelde gisteren Johan Remkes en Wouter Koolmees aan als de informateurs die de gesprekken tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie gaan leiden. Vandaag spreken ze eerst individueel af met de fractievoorzitters van die partijen, en vanavond is er een gezamenlijke bijeenkomst.

Politiek verslaggever Arjan Noorlander vertelt vanuit de studio over de laatste ontwikkelingen.

Formatie nu pas écht van start

Problemen met opvang asielzoekers

Er zijn steeds meer problemen met de opvang van asielzoekers. De nachtopvang in Ter Apel kreeg gisteravond zo veel aanmeldingen dat er een beddentekort ontstond. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol erkent tegenover Nieuwsuur dat er problemen zijn. Verder gaan we langs in Ter Apel.

Problemen met opvang asielzoekers

Gas wordt duurder en duurder

Dinsdagochtend steeg de gasprijs opnieuw, naar acht keer hoger dan een jaar geleden. Veel consumenten kijken aan tegen flink hogere energierekeningen. En dan wordt er ook nog een strenge winter verwacht. We bespreken het in de studio met energiespecialist Jilles van den Beukel.

Gas wordt duurder en duurder

Het leven en werk van Frida Kahlo

Frida Kahlo was een Mexicaanse kunstschilderes die zowel vanwege haar surrealistische kunst als haar bijzondere levensverhaal bekendheid verwierf. Als kind raakte ze verlamd aan haar rechterbeen. Ze begon met schilderen op achttienjarige leeftijd, toen ze na een zwaar busongeluk maandenlang met pijn op bed lag. Later kreeg ze een veelbesproken relatie met kunstenaar Diego Rivera, die ze haar "tweede ongeluk" noemde.

Vanaf 8 oktober is in het Drents Museum een grote tentoonstelling over Kahlo te zien. Daarin komen twee belangrijke collecties samen: haar kunst, maar ook voorwerpen uit haar persoonlijke leven.

Het leven en werk van Frida Kahlo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl