De uitzending van 3 oktober: Wopke Hoekstra had belang in brievenbusfirma // Demonstranten in Brazilië eisen aftreden Bolsonaro // Robots eng? Nee, we komen juist robots tekort

'Minister Wopke Hoekstra had belang in brievenbusfirma'

Voor hij minister van Financiën werd had Wopke Hoekstra een belang in een brievenbusfirma op de Britse Maagdeneilanden. Dat zou blijken uit een serie gelekte documenten met als naam de 'Pandora Papers'. In de studio praten we met twee journalisten die de zaak onderzochten en naar buiten brachten, namelijk Karlijn Kuipers van Investico en Johan Leupen van Het Financieele Dagblad.

'Minister Wopke Hoekstra had belang in brievenbusfirma'

Demonstranten in Brazilië eisen aftreden Bolsonaro

In steden door het hele land zijn Brazilianen de straat op gegaan om het vertrek te eisen van president Bolsonaro. Ze zijn het niet eens met het coronabeleid en willen dat er wat wordt gedaan tegen de hoge inflatie en de gasprijzen. We bespreken het met correspondent Marc Bessems.

Demonstranten in Brazilië eisen aftreden Bolsonaro

Robots eng? Nee, we komen juist robots tekort

Werden robots een paar jaar geleden nog gevreesd omdat ze banen zouden afpakken, nu blijken we ze juist hard nodig te hebben. Er is door de personeelstekorten genoeg werk voor ze en dat wordt alleen maar meer, zeggen deskundigen. Diezelfde deskundigen zien wel een ander gevaar: Nederland loopt achter met de ontwikkeling van de broodnodige robots.

Robots eng? Nee, we komen juist robots tekort

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl