Nieuwsuur
ANP

Privacy of zorgplicht? Veel bedrijven worstelen met vragen naar een QR-code

Veel bedrijven worstelen nu met het dilemma: vraag je personeel of ze wel of niet gevaccineerd zijn? Bedrijven hebben een zorgplicht en veel werkgevers zijn bezorgd over de veiligheid op de werkvloer door de aanwezigheid van niet-gevaccineerde medewerkers. Maar vanwege de privacy mogen ze niet naar vragen.

'Het is een lastige afweging geweest'

Staatssecretaris Van Huffelen over de toeslagenaffaire

Demissionair staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen heeft gisteren een persconferentie gegeven over het onderzoeksrapport naar de toeslagenaffaire. Tegenover Nieuwsuur beantwoordt ze vragen.

Afhandelingen toeslagenaffaire gaan nog 'heel lang' duren

Gouden contracten in tijden van personeelstekort

Gouden bergen kunnen ze krijgen: de aanstormende ICT'ers, technici, bouwers en ook barmensen. Want ze zijn niet aan te slepen. Landelijk is er een flink tekort en werkgevers bieden tegen elkaar op om ze binnen te trekken. Een luxepositie voor de werknemer die zo gewild is. Die kan het onderste uit de kan halen in een overspannen arbeidsmarkt. Maar niet iedere werkgever kan diep in de buidel tasten.

Gelokt met dure auto of extra vakantiedagen

Vogels kijken met de Amerikaanse sterauteur Jonathan Franzen

Hij geldt als de beste schrijver van Amerika - en een auteur die van provoceren houdt. Alleen daarom al is de nieuwe roman van Jonathan Franzen een stijlbreuk. Geen ironie en geen provocatie deze keer - maar een in alle ernst geschreven boek met autobiografische trekken. Nieuwsuur zocht de schrijver op tijdens zijn verblijf in een natuurreservaat aan de Amerikaanse Oostkust, waar hij zich wijdde aan zijn passie - net geen obsessie - het observeren van vogels.

Geen provocatie, maar een ernstig boek met autobiografische trekken

STER reclame