Sigrid Kaag tijdens de bijeenkomst in Amsterdam ANP
Nieuwsuur

Komt er vandaag een doorbraak in de formatie?

D66 is bereid mee te doen aan onderhandelingen over een kabinet met VVD, CDA en ChristenUnie. Dat heeft D66-leider Kaag vanmiddag bekendgemaakt. In een korte verklaring voor de pers zei ze dat ze inhoudelijke onderhandelingen verkiest boven nieuwe verkiezingen, omdat de samenleving daar recht op heeft.

We bespreken alle ontwikkelingen met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

D66 stapt toch in een kabinet met VVD, CDA en CU

Hoe reageren Italianen op verplicht coronatoegangsbewijs?

In Italië moeten werknemers vanaf 15 oktober een coronatoegangsbewijs tonen als ze op hun werk komen. Het bewijs, dat in Italië de 'groene pas' of 'groene certificaat' heet, moet aantonen dat iemand tenminste een eerste prik heeft gehad, een negatief testbewijs heeft of kort geleden is hersteld van corona. Werkgevers krijgen daarmee een verregaand drukmiddel in handen om werknemers te dwingen om zich te laten vaccineren. Hoe vallen die maatregelen in het Zuid-Europese land?

We bespreken het vanavond met Italië-correspondent Heleen D'Haens.

Italianen moeten op hun werk een coronapas laten zien

Discussie in Rijswijk over AZC

De sluiting van een asielzoekerscentrum is voer voor discussie in Rijswijk. Wat is er aan de hand? Het AZC, waar momenteel Afghaanse vluchtelingen worden opgevangen, zou over een maand sluiten, maar door het tekort aan opvanglocaties wordt de sluiting zeer waarschijnlijk uitgesteld. Aan de andere kant vinden veruit de meeste Nederlanders dat ons land Afghaanse vluchtelingen moet opvangen. In een enquête uitgevoerd door Ipsos, in opdracht van Nieuwsuur, zegt 17 procent volledig tegen het opnemen van vluchtelingen uit Afghanistan te zijn.

De meeste Nederlanders zijn voor de opvang van Afghanen

STER reclame