Demissionair premier Rutte tijdens de algemene beschouwingen ANP
Nieuwsuur

Algemene Politieke Beschouwingen

Het is dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen. Vooral demissionair premier Rutte moet veel vragen beantwoorden. Het gaat dan vooral over zijn positie en de formatie. Ook wordt er nog geld verdeeld, zo krijgt het zorgpersoneel er salaris bij.

We praten over dag twee met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Dag twee van de Algemene Beschouwingen

Evergrande in de problemen

De Chinese vastgoedgigant Evergrande zit in de problemen. Evergrande is de op een na grootste projectontwikkelaar in China, maar heeft betalingsproblemen. Beleggers hebben weinig vertrouwen in het voortbestaan van het bedrijf. Obligatieleningen voor vastgoedbedrijven worden in Azië massaal in de verkoop gedaan. Welke gevolgen heeft dat voor China en de rest van de wereld? Dat bespreken we met correspondent Sjoerd den Daas en met econoom Harald Benink.

Chinese vastgoedgigant Evergrande in de problemen

Duitse verkiezingen deel 3: de rol van de rechts-populistische AfD

De verkiezingen in Duitsland naderen de eindstreep en Nieuwsuur maakt een serie reportages in aanloop naar de dag waarop we weten wie bondskanselier Angela Merkel opvolgt. Vanavond is het laatste televisiedebat, met deelname van alle partijen. Sinds de vluchtelingencrisis veroverde de rechts-populistische AfD tot schrik van de gevestigde partijen, zetels in de Bondsdag. Vooral dankzij de vele stemmen uit het voormalige Oost-Duitsland. Onder leiding van Björn Höcke is de partij ook een factor van belang bij de landelijke verkiezingen. Volgens prognoses haalt de AfD zo'n 10 procent van de stemmen.

De rol van de AfD bij de Duitse verkiezingen

STER reclame