De uitzending van 20 september: In het niemandsland tussen Polen en Wit-Rusland / Duitse verkiezingen deel 1: het rampgebied / PvdA en GroenLinks praten niet over steun voor begroting

In het niemandsland tussen Polen en Wit-Rusland

Vier mensen zijn gevonden in de oerbossen tussen Polen en Wit-Rusland. Dood. Het gaat om migranten die door de Poolse grenswacht zijn 'teruggeduwd' nadat ze de grens waren overgestoken vanuit Wit-Rusland. Correspondent Saskia Dekkers ging kijken in het niemandsland. En we bespreken de situatie met Jorrit Rijpma, hoogleraar Europees migratierecht.

Honderden migranten illegaal 'teruggeduwd'

Duitse verkiezingen deel 1: het rampgebied

De Duitsers gaan naar de stembus. De komende dagen maken we een rondreis door het land en zien op verschillende plekken wat de Duitsers beweegt. Om te beginnen in het gebied waar twee maanden geleden een van de grootste rampen plaatsvond sinds de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 180 mensen stierven als gevolg van overstromingen die niemand zag aankomen. Het bracht de dreigende klimaatverandering bovenaan de politieke agenda.

'We dachten het niet te overleven'

PvdA en GroenLinks praten niet met VVD over steun voor begroting

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans hoeft niet bij GroenLinks en de PvdA langs te komen voor deals over de komende begroting. "We gaan niet in achterkamertjes praten over steun voor beleid", zeiden partijleiders Klaver en Ploumen na fractieoverleg. "Als ze met ons willen onderhandelen, moeten ze ons uitnodigen voor de kabinetsformatie. Dan staan we vanmiddag nog klaar."

Wat betekent dit voor Prinsjesdag? En voor de formatie? Politiek duider Nynke de Zoeten praat ons bij.

'We praten niet in achterkamertjes over steun voor beleid'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl