Nieuwsuur
ANP

Kaag stapt op

Demissionair minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken treedt af. De Kamer nam een motie van afkeuring tegen haar aan vanwege de evacuatieoperatie in Afghanistan. Daaruit trok zij haar conclusies. Politiek verslaggever Arjan Noorlander heeft het laatste nieuws.

Had Kaag haar eigen morele standaard te hoog gelegd?

Omtzigt is terug in de politieke arena

Pieter Omtzigt is na vier maanden ziekteverlof terug in de Tweede Kamer. Toen hij met verlof ging was hij nog de CDA'er voor wie een 'functie elders' moest worden gezocht. Inmiddels is hij het enige lid van de Groep Omtzigt. Hoe gaat het nu met de man die lange tijd een grote rol speelde bij de formatie, zonder aan tafel te zitten? En hoe kijkt hij naar de toekomst?

Pieter Omtzigt zal in Nieuwsuur op deze vragen ingaan bij zijn eerste grote TV-interview sinds zijn terugkeer.

'Pijnlijk om te zien hoe formatie verloopt'

Parlementsverkiezingen Rusland

De Russen mogen dit weekend naar de stembus voor het kiezen van een nieuw parlement. Maar wat valt er te kiezen nu de beweging van oppositieleider Navalny is verboden? De oppositiepartijen die nog wel mee mogen dingen naar een plek in de Doema, wordt het steeds moeilijker gemaakt. Toch wordt er door oppositiepartijen gezocht naar manieren om stemmen weg te trekken bij regeringspartij Verenigd Rusland.

Correspondent Iris de Graaf geeft een inkijkje in het politieke landschap in Rusland en hoe oppositiepartijen zich daarin bewegen.

Russische oppositie monddood, maar geeft gevecht niet op

STER reclame