In mei bezocht de rechtbank in het MH17-proces de reconstructie van het neergeschoten toestel

De uitzending van 10 augustus: Ontwikkelingen MH17-onderzoek / Wat betekent Taliban-opmars concreet? / Onder de rook van een asfaltcentrale

Laatste ontwikkelingen MH17-onderzoek

In Oekraïne is de openbare aanklager die leiding gaf aan het MH17-onderzoek opgestapt. In juli werd plaatsvervangend procureur-generaal Gjoenduz Mamedov op een zijspoor gezet en eind juli diende hij zijn ontslag in. Oekraïense mensenrechtenorganisaties denken dat het vertrek van Mamedov de doodsteek kan zijn voor de onderzoeken naar oorlogsmisdaden in Oekraïne. Wat betekent dit voor het MH17-proces in Nederland? Verslaggever Gert-Jan Dennekamp praat ons bij over de laatste ontwikkelingen.

Gert-Jan Dennekamp over MH17-proces

Wat betekent de opmars van Taliban concreet?

De Taliban veroveren in hoog tempo Afghaans gebied. Dat gebeurt nadat Nederlandse troepen zich deze zomer net zoals militairen van andere NAVO-landen - hebben teruggetrokken uit het land. Wat betekent de opmars van de Taliban voor de bevolking? Wat zal er concreet veranderen? We spreken Afghanistan-kenner Willem Vogelsang.

Willem Vogelsang over opmars Taliban in Afghanistan

Onder de rook van een asfaltcentrale

Hoe is het om te leven in de nabijheid van een grote bron van overlast of vervuiling? Dat laat Nieuwsuur deze zomer zien in de vierdelige serie 'Onder de rook van'. In deel 1: de overlast van een asfaltcentrale. De maatschappij wil steeds meer verduurzamen, maar het recyclen van asfalt gaat juist gepaard met de uitstoot van gevaarlijke stoffen. En daar hebben buurtbewoners weer last van.

'Ik maak me zorgen om de gezondheid van mijn kind'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl