De uitzending van 4 augustus: 'Oekraïne is de proeftuin van Russische oorlogsvoering' // Kentekencamera fotografeerde ook je gezicht // Alleen nog elektrisch varen in Amsterdam

Kentekencamera fotografeerde ook je gezicht

De afgelopen jaren hebben politiecamera's langs de snelweg foto's genomen van bestuurders en bijrijders terwijl dit niet mocht. Dat schrijft NRC. De foto's zijn onder meer gebruikt voor opsporing en strafrechtelijke onderzoeken. Het is niet voor het eerst dat de politie de grenzen opzoekt - en er soms overheen gaat - bij de opsporing. Te gast is hoogleraar ICT en privacyrecht Frederik Zuiderveen Borgesius.

Kentekencamera fotografeerde ook je gezicht

'Oekraïne is de proeftuin van Russische oorlogsvoering'

We onderzoeken deze week de Russische invloed in Europa. Vanavond deel twee: hoe de Russische oorlogsvoering steeds meer hybride wordt. Minder wapens en schoten, meer desinformatie en cyberaanvallen. In Oekraïne wordt deze nieuwe vorm van oorlog getest, zien experts.

'Oekraïne is de proeftuin van Russische oorlogsvoering'

Alleen nog elektrisch varen in Amsterdam

Een hoop herrie en een zwarte rookwolk . In de Amsterdamse grachten veroorzaken de ruim 7000 boten met benzine en dieselmotoren zoveel luchtvervuiling, dat de gemeente ze gaat aanpakken. Vanaf 2025 mag je in het centrum alleen nog maar elektrisch varen. Eigenaren van pleziervaartuigen vrezen dat ze door het verbod over drie jaar hun favoriete hobby kwijtraken.

Alleen nog elektrisch varen in Amsterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl