De uitzending van 27 juli: Hoorzitting bestorming Capitool / Discussie over hoofddoek / Zorgen over sporters in quarantaine

Hoorzitting over bestorming Capitool begint

Een speciale commissie in de Verenigde Staten start vandaag een hoorzitting over de bestorming van het Capitool in Washington afgelopen januari. Vandaag ondervraagt de commissie vier agenten, over hoe zij de bestorming hebben beleefd. Het onderzoek van de commissie maakt een hoop los in de Verenigde Staten. Daar praten we over met correspondent Marieke de Vries.

Wat zegt onderzoek bestorming over verdeeldheid Amerikaanse politiek?

Discussie over religieuze symbolen

Werkgevers mogen hun personeel blijven verbieden een hoofddoek te dragen, oordeelde het Europese Hof onlangs, als neutraliteit moet worden uitgestraald. Intussen gaat de discussie over religieuze symbolen bij politie en justitie door.

Wel of geen hoofddoek? Het is een discussie bij justitie

Zorgen over sporters in quarantaine

Sportkoepel NOC*NSF maakt zich grote zorgen over de situatie van vier sporters en twee stafleden die positief testten op corona en nu in Japan in quarantaine verblijven. "Ze zien geen daglicht, kunnen niet luchten en er zijn problemen met met name het Japanse eten. Ze zitten in kleine hokjes", zei technisch directeur Maurits Hendriks vandaag.

NOC*NSF wil dat de organisatie van de Olympische Spelen de maatregelen versoepelt en heeft de hulp ingeroepen van de Nederlandse ambassadeur in Japan. Hoe kansrijk is het verzoek? We spreken correspondent Sjoerd den Daas.

'Enorme druk vanuit bevolking om streng voor sporters te zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl