Windmolenpark bij Urk

De uitzending van 24 juli: Het begin van het einde voor veel windmolenparken? / Hoe veilig is vliegen met de deltavariant? / 'Een van de beste albums ooit' bestaat 50 jaar

Het begin van het einde voor veel windmolenparken?

Hoop en vrees bij tegen- en voorstanders van windmolenparken. De aanleiding: een uitspraak van de Raad van State eind vorige maand, waarna de uitbreiding van een windmolenpark in Delfzijl werd stopgezet. Voorstanders van de parken vrezen hierdoor dat nog veel meer plannen voor (uitbreidingen van) windmolenparken sneuvelen. En dat wordt door burgers bevestigd tegenover Nieuwsuur: "Het gaat rechtszaken regenen", zo zegt Kees Pieters van anti-windmolennetwerk Nederwind.

Hoop en vrees bij tegen- en voorstanders van windmolenparken

Hoe veilig is vliegen met de deltavariant?

Na skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink, roeier Finn Florijn en een staflid van de roeiploeg, blijkt ook NOS-commentator Jeroen Elshoff een positief testresultaat te hebben gekregen. Wat alle besmette Nederlanders op de Olympische Spelen gemeen hebben: ze zaten op dezelfde vlucht naar Tokio. Is er een verband en hoe zit het eigenlijk met de Deltavariant aan boord?

Dit weten we over de veiligheid van vliegen met de deltavariant

'Een van de beste muziekalbums ooit' bestaat 50 jaar

'Een mijlpaal' en 'een van de beste muziekalbums ooit': over Blue, de lp van de Canadese zangeres en schrijver Joni Mitchell, wordt doorgaans alleen in superlatieven gesproken en geschreven. Deze zomer een halve eeuw geleden kwam het album uit. Wat is de kracht van de plaat en waarom is het belang ervan sinds 1971 alleen maar groter geworden?

Wat maakt het album Blue van Joni Mitchell zo krachtig?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl