Nieuwsuur
ANP

De rommel na de ramp

Nu het water weer begint te zakken in Limburg, wordt duidelijk hoe groot de schade is. Door de hele provincie ligt rommel van bedrijven en huishoudens. Het gaat om enorme hoeveelheden afval, waar onder meer plastic en chemisch materiaal tussen zit. Nieuwsuur liep een dagje mee tijdens opruimen.

Het water zakt in Limburg, maar wat blijft er achter langs de rivier?

Wereldwijd vaccineren blijft achter

Dat vakantieplannen in de war worden gegooid, dat festivals misschien niet door kunnen gaan, dat er meer besmettingen zijn, en mensen in het ziekenhuis worden opgenomen - het is allemaal ernstig, en lastig. Maar het valt in het niet met wat de deltavariant - en andere varianten - aanricht in landen waar veel minder mensen gevaccineerd zijn. Wat gaat daar mis? Te gast is Hans Hogerzeil, emeritus hoogleraar Global Health.

Waarom het vaccineren in veel landen achterblijft

Hoe steden zich voorbereiden op klimaatverandering

Hoe maak je een stad klimaatveranderingsproof? Hitte, veel regen - we hebben het allemaal gezien de laatste tijd. Steden proberen zich daar steeds beter op voor te bereiden. Nieuwsuur neemt je mee langs een aantal aanpassingen in de stad, zoals meer groen tegen de warmte en oplossingen voor wateroverlast.

Zo bouwen we klimaatproof

STER reclame